zdravo
     
naslovnica naturizam poveznice forum foto arhiv pitanja učlanjenje marketing kontakt

 

 

 

 

 

 

 

ZDRAVO

Informacije za članove Društva naturista Hrvatske

 Jesen 2004.

Možda se pitate zašto ovaj puta naše informacije započinjemo na crnoj podlozi. Razlog je jednostavan. Jedno od najomiljenijih i najposjećenijih naturističkih odredišta u Hrvatskoj, a vjerojatno i u ovom dijelu Europe, TN "Monsena", odnosno njezini novi vlasnici, zauvijek su okrenuli leđa svojim dugogodišnjim vjernim posjetiteljima naturistima i od 2005. godine poslovat će kao "tekstilni" kamp. Kako bi se zatro svaki trag naturizmu, promijenjeno je i ime, pa će Monsena u buduće poslovati pod imenom TN "Amarin".  Iako se o tome već neko vrijeme šuškalo, odluka je objavljena tek nakon završetka glavne turističke sezone, pa dugogodišnjim vjernim gostima nije ostavljeno vrijeme u kojem bi mogli prihvatiti neko novo odredište. Svaka vam čast novi vlasnici. Kažu da duhan ubija. Da, ubio je i našu Monsenu, mnogima naš drugi dom, mjesto na kojem smo se godinama ugodno osjećali. Slava joj.

 

 

ODBOJKA NA VRPSKOM JEZERU

 

 

Körpersportverein 'Wörthersee' iz Klagenfurta i ove je godine organizirao ljetni odbojkaški turnir koji se održao 24. i 25. srpnja na Vrpskom jezeru. Pozvani su bili i oni koji ne igraju odbojku. Iako nas je i ove godine bilo malo, svega četiri, odbojka se ipak igrala, a u dobrom društvu bilo je i puno zabave.

 

 

KONGRES INF-FNI
 

Svjetski kongres naturista u organizaciji INF-FNI (Međunarodne naturističke federacije) ove je godine bio održan u našoj zemlji. Turističko naselje 'Valalta' ugostilo je naturiste svijeta u vremenu od 27. do 29. kolovoza 2004. godine. Na Kongresu su ove godine sudjelovali i članovi DNH, a tema kongresa bila je "Povratak korijenima". U slobodno su se vrijeme sklopila nova poznanstva i prijateljstva (Kanada, Novi Zeland, …), a jedna od najzaposlenijih bila je naša mlada nada – Maja, koja je usprkos svojim mladim godinama zadivila prisutne svojim znanjem jezika, komunikativnošću, te svojim izgrađenim odnosom prema naturizmu. Idući će se kongres održati za dvije godine u Španjolskoj. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u "pozadinskom radu" Kongresa: Gogi kojaje prodavala suvenire, Željki koja je bila "Katica za sve", sponzorima: "Konobi Baccus", "Just FM studio", TN Monseni koja je omogućila folklorni program i smještaj našim sudionicima, te svima drugima.

 

 

INTERNET INFO

 

 

Naša stranica na internetu i dalje radi. Za sada se na njoj nalaze informacije samo na hrvatskom jeziku, ali planiramo neke osnovne podatke o društvu i o njegovim aktivnostima uskoro prevesti i na engleski jezik. Za one koji to još uvijek ne znaju naša internet adresa je  www.dnh.hr a na njoj možete naći veze prema nekim drugim naturističkim sadržajima. Vaši su prijedlozi i primjedbe uvijek dobrodošli, jer ovaj suvremeni način informiranja želimo i dalje unapređivati. Očekujemo i vaše prijedloge.

 

 

 

VIKEND NATURISTA
 

Za završetak sezone ponovno smo organizirali susret od 03. do 05. rujna u Monseni. Ovo je bio već treći takav susret na kojem članovi iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i drugih zemalja završavaju svoju ljetnu sezonu. Prijave su se primale izravno na recepciji pod napomenom da se radi o "VIKENDU NATURISTA". Po povlaštenoj cijeni ondje se moglo boraviti od 01. do 08. rujna 200.

 

NAŠI NOVI ČLANOVI
 

Naše je društvo postalo bogatije za dva nova člana. To su kampovi "Kažela" u Medulinu i kamp "Sovinje" u Tkonu na južnoj strani otoka Pašmana. Prostor nam ne dozvoljava da o njima pišemo detaljnije, ali puno više informacija možete doznati na našoj Internet stranici gdje se nalaze detaljni opisi i cjenici. Mi ćemo ovom prilikom dati samo neke informacije:

 


Adresa: Kažela b.b. 52203 Medulin
Telefon: 052/576 460; 052/576 470
Fax: 052/576 050
e-mail: tek.eko.kamp-kazela@pu.htnet.hr

Popust za članove INF-a je 10 %


Adresa: JKU "Prvenj", 23212 Tkon, otok Pašman
Telefon: 023/285 542; 023/285 295
Fax: 023/285 304
e-mail: prvenj@zd.htnet.hr
U zavisnosti od dužine boravka, ovaj kamp članovima INF

                  (s plaćenom članarinom za tekuću godinu) pruža popust od 5 do 20%

Dobro došli u naše društvo!

 

 

 MARTINJE

 

Ono što svake godine obilježavamo je dan Svetog Martina, dan kada mošt postaje vino. Tako ćemo se i ove godine okupiti kako bismo obilježili taj dan. U subotu 06. studenog 2004. godine ugodno ćemo se zabavili uz ritual krštenja mladog vina, dobru glazbu i zasitnu večeru, zalijevanu dobrom kapljicom. I ove godine to će se održavati u restauraciji 'Veslački klub' u Trnjanskoj ulici. S obzirom na čuvenu odredbu novog Zakona o sigurnosti prometa o 0,00 promila, mislimo da će mnogi doći javnim prijevozom ili pješice.

 

FOTO NATJEČAJ ZDNS

 

Zveza društev naturistov Slovenije i ove je godine organizirala natječaj za najbolju fotografiju iz naturističkog života.  Slanje fotografija je završeno, ali izbor najbolje fotografije upravo je u tijeku. Naši članovi sudjeluju sa svojim radovima i ove godine. Detaljnije informacije možete dobiti ako otvorite web adresu www.zveza-zdns.si a na ovoj stranici možete glasati za objavljene radove. Zato svi vi kojima je dostupan internet, svratite na ovu stranicu i priključite se izboru, jer krajnji je rok 15. siječanj 2005. godine. Našim sudionicima želimo da ponove uspjeh svojih prethodnika, ali to je ovisno i o vama.

 

ČLANARINA

 

Ovom prilikom želimo vas obavijestiti da su stigle markice INF-a, a to znači da možete podmiriti i vaše godišnje obveze prema Društvu. Cijena članarine nije se mijenjala, jer tu smo odluku donijeli na Godišnjoj skupštini održanoj 2003. godine. Godišnja članarina za obitelj (dvije punoljetne osobe) iznosi 120,00 kuna, za pojedince ona iznosi 70,00 kuna, a djeca do 18 godina starosti ne plaćaju članarinu. Upisnina za nove članove i dalje iznosi 30,00 kuna.

 

SASTANCI U DRUŠTVENIM PROSTORIJAMA

 

Članovi našeg društva znaju da se sastanci održavaju četvrtkom od 19.00 sati u prostorijama Akademskog auto-moto kluba 'Sveučilište', čije prostorije mi koristimo, a koje se nalaze na Trgu Maršala Tita broj 3 u dvorištu. Mnogi  naši članovi dolaze kako bi doznali novosti o našim aktivnostima, dali svoje prijedloge za što bolji rad društva, te podmirili svoje društvene obveze (platili članarinu).

 

 

POSLJEDNJA VIJEST

 

Tradicionalni susret naturista "Alpe-Adria" održat će se od 25.-29.05.2005. godine u kampu "Kažela" kod Medulina. Detaljnije informacije u idućem broju kao i na internetu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top/vrh stranice

webmaster: dnh@dnh.hr