zdravo
     
naslovnica naturizam poveznice forum foto arhiv pitanja učlanjenje marketing kontakt

 

 

 

 

 

 

 

ZDRAVO

Informacije za članove Društva naturista Hrvatske

   Ljeto2004.

 

Iako s više kiše nego sunca, a njega je ponajmanje bilo vikendom, prešli smo iz proljeća u ljeto. I kako to uvijek biva, obično su dani u tjednu bili sunčani, a preko vikenda je padala kiša, ili je u najmanju ruku bilo oblačno. Stiglo je i ljeto, Proljetni trend nastavio se i na početku ljeta. Ovo nas ljeto niti najmanje ne podsjeća na ono prošle godine. Ali vjerujmo da prave vrućine tek dolaze. Vjerujmo da ćemo se nalaziti na plažama, na otvorenom i družiti se u prirodi. Iza nas su neke aktivnosti na koje ćemo se osvrnuti u nekoliko redaka, a pred nama su i neki novi zadaci koje ćemo ovom prilikom spomenuti. Jedan od njih ne događa se svakog dana. Naime, krajem kolovoza po prvi puta od osamostaljenja u našoj se zemlji održava kongres Međunarodne naturističke federacije. Zato se neke druge akcije dobile drugi termin, a o tome nešto kasnije.

 

GODIŠNJA SKUPŠTINA

Redovitu godišnju skupštinu DNH ove smo godine održali u petak, 07. svibnja 2004. godine u 18,00 sati u prostorijama Auto-škole AAMK 'Sveučilište', Trg Maršala Tita 3 (dvorište). Radi zauzetosti prostorija ove smo godine bili prisiljeni Skupštinu održati u petak, a ne u subotu kako je to do sada bilo uobičajeno. Osim izvještaja o radu u proteklih godinu dana, obavijestili ćemo vas i o aktivnostima koje slijede, a to su Okrugli stol INF, Susret naturista Alpe-Adria u Monseni kod Rovinja, te održavanje Svjetskog kongresa naturista u organizaciji INF koji će se održati ove godine u našoj zemlji, u Valalti kod Rovinja. Kako su stigle i markice, mogli ste obaviti svoje redovite članske dužnosti, tj. platiti i članarinu, čiji se iznos nije mijenjao.

 

INTERNET INFO 

Naša stranica na internetu i dalje radi. Za sada se na njoj nalaze informacije samo na hrvatskom jeziku, ali planiramo neke osnovne podatke o društvu i o njegovim aktivnostima uskoro prevesti i na engleski jezik. Za one koji to još uvijek ne znaju naša internet adresa je; www.dnh.hr a na njoj možete naći veze prema nekim drugim naturističkim sadržajima. Vaši su prijedlozi i primjedbe uvijek dobrodošli, jer ovaj suvremeni način informiranja želimo i dalje unapređivati. Očekujemo i vaše prijedloge.

 

 

 

32. SUSRET NATURISTA ALPE-ADRIA

32. susret naturista 'Alpe-Adria' održao se od 02. do 06. lipnja 2004. godine u TN 'Monsena' u Rovinju. Nekadašnji susret naturista triju država prerastao je u najveći susret naturista koji se trenutačno održava u Europi. Osim rekreativno-sportskih aktivnosti (šah, odbojka, tenis, odbojka na pijesku, povlačenje užeta, dječje igre, boćanje, stolni tenis, kros...) susret pruža priliku za druženje s naturistima iz brojnih zemalja, jer osim država članica grupe Alpe-Adria (Austrija, Slovenija, Njemačka, Italija, Hrvatska) na susretu se nađu i naturisti iz mnogih drugih država (Mađarska, Češka, Slovačka, ...). Iako je ove godine na susretu bilo nešto manje sudionika, dogovorili smo već termin za naredni susret. On će se održati od 25. do 29. svibnja 2005. godine. Sudjelovali smo i u sportskim aktivnostima. Iako s velikim nedostatkom igrača za odbojku, nismo bili zadnji. Osvojili smo šesto mjesto (od osam ekipa). Naš je predstavnik osvojio drugo mjesto u tenisu za muške, a osvojili smo treće mjesto u potezanju konopa, te u krosu za muške. Na ovom smo susretu ponudili i naš novi reklamni proizvod: "šilt" sa znakom našeg društva, koji možete nabaviti po cijeni od 30.00 kn u tamno plavoj ili u drap boji. Informacije možete dobiti kod predsjednika.

 

NAŠI NOVI ČLANOVI

Naše je društvo postalo bogatije za dva nova člana. To su kampovi "Kažela" u Medulinu i kamp "Sovinje" u Tkonu na južnoj strani otoka Pašmana. Prostor nam ne dozvoljava da o njima pišemo detaljnije, ali puno više informacija možete doznati na našoj Internet stranici gdje se nalaze detaljni opisi i cjenici. Mi ćemo ovom prilikom dati samo neke informacije:

 

Kamp "Kažela"  

 

Adresa: Kažela b.b. 52203 Medulin

Telefon: 052/576 460; 052/576 470

Fax: 052/576 050

e-mail: kazela@email.htnet.hr

http://www.bivillage.com/kazela/

 Za članove INF-a popust je 10%.

Kamp "Sovinje"  

 

Adresa: JKU "Prvenj", 23212 Tkon, otok Pašman

Telefon: 023/ 285 542; 023/ 285 543, Fax: 023/ 285 304

Recepcija: 098 314 045

e-mail: prvenj@zd.htnet.hr 

http://www.dnh.hr/sovinje/index.html

 

U zavisnosti od dužine boravka, ovaj kamp članovima INF (s plaćenom članarinom za tekuću godinu) pruža popust od 5 do 20%. 

Dobro došli u naše društvo!

 

ODBOJKA NA VRPSKOM JEZERU

Körpersportverein 'Wörthersee' iz Klagenfurta i ove godine organizira ljetni odbojkaški turnir koji će se održati 24. i 25. srpnja na Vrpskom jezeru. Pozvani su i oni koji ne igraju odbojku. Za dolazak savjetujemo vlastiti prijevoz, smještaj je besplatan u velikom zajedničkom šatoru (ako vam to ne odgovara, možete ponijeti i svoj šator), a prehrana je omogućena u kantini kampa uz umjerene cijene.

 

 

KONGRES INF-FNI

Svjetski kongres naturista u organizaciji INF-FNI (Međunarodne naturističke federacije) ove će godine biti održan u našoj zemlji. Turističko naselje 'Valalta' pružit će gostoprimstvo naturistima svijeta u vremenu od 27. do 29. kolovoza 2004. godine. Na Kongresu će ove godine sudjelovati i članovi DNH, a tema kongresa je "Povratak korijenima".

 

VIKEND NATURISTA

Za završetak sezone planiramo ponovno susret od 03. do 05. rujna u Monseni. Ovo je već treći takav susret na kojem članovi iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i drugih zemalja završavaju svoju ljetnu sezonu. Prijave se primaju izravno na recepciji pod napomenom da se radi o "VIKENDU NATURISTA". Po povlaštenoj cijeni ondje možete boraviti od 01- do 08. rujna 2004.

 

ČLANARINA

Ovom prilikom želimo vas obavijestiti da su stigle markice INF-a, a to znači da možete podmiriti i vaše godišnje obveze prema Društvu. Cijena članarine nije se mijenjala, jer tu smo odluku donijeli na Godišnjoj skupštini održanoj 2003. godine. Godišnja članarina za obitelj (dvije punoljetne osobe) iznosi 120,00 kuna, za pojedince ona iznosi 70,00 kuna, a djeca do 18 godina starosti ne plaćaju članarinu. Upisnina za nove članove i dalje iznosi 30,00 kuna.

 

SASTANCI U DRUŠTVENIM PROSTORIJAMA

Članovi našeg društva znaju da se sastanci održavaju četvrtkom od 19.00 sati u prostorijama Akademskog auto-moto kluba 'Sveučilište', čije prostorije mi koristimo, a koje se nalaze na Trgu Maršala Tita broj 3 u dvorištu. Mnogi  naši članovi dolaze kako bi doznali novosti o našim aktivnostima, dali svoje prijedloge za što bolji rad društva, te podmirili svoje društvene obveze (platili članarinu). Napominjemo da za vrijeme godišnjih odmora u srpnju i kolovozu mjesecu neće biti organizirana dežurstva četvrtkom.

 

Ostajte nam

 

 

 

 

 

 

 

 

top/vrh stranice

webmaster: dnh@dnh.hr