zdravo
     
naslovnica naturizam poveznice forum foto arhiv pitanja učlanjenje marketing kontakt

 

 

 

 

 

 

 

ZDRAVO

Informacije za članove Društva naturista Hrvatske

Proljeće 2004.

 

NOVI FORMAT

 

Kad neko glasilo mijenja format, obično se kaže da je ono u krizi. Budući da ovo naše glasilo nije profitabilno kao neka druga glasila, o nekoj se krizi ne može govoriti. Ipak, pred vama je najnovije izdanje naših informacija zdravo u promijenjenom formatu (za one koji ga čitaju u papirnatom obliku, a ne preko interneta). Razlog promjene formata je želja za što manjim troškovima i jednostavnijom dostavom. Kao i druge pošte u Evropi, tako i Hrvatska pošta ima cjenik za 'tipizirana' pisma, te za ona 'netipizirana'. Kako je pošta vjerojatno u dosluhu s proizvođačima omotnica u Hrvatskoj, omotnice za tipizirana pisma vrlo teško možete naći u slobodnoj prodaji, a na pošti su one višestruko skuplje. Među tipizirane omotnice spadaju i tzv. 'amerikanke' koje se jednostavnije mogu nabaviti. Zato smo odlučili prilagoditi format naših informacija ovim potrebama. Ušteda na poštarini je 0,50 kn po primjerku.

 

MAŠKARADA


Restauracija ‘Veslački klub’ i ove je godine bila naše okupljalište za maškaradu, fašnik, poklade, maskenbal, ili kako god to netko zvao. U ugodnom ambijentu, uz vrlo dobru glazbu sastava 'Domino', koji nas je znao dići na noge i znao održati budnima, uz vrlo popularnu cijenu hrane od svega 50,00 kn po osobi, zabavljali smo se do ranih jutarnjih sati. Iako nas se okupilo nešto manje nego ranijih godina, to ni najmanje nije umanjilo naše dobro raspoloženje. Najbolje maske dobile su nagrade, a one su gotovo ravnopravno podijeljene među prisutnim grupama.

 

POČETAK SEZONE KUPANJA NA RAKITJU


Pozivamo vas na otvorenje ovogodišnje kupališne sezone na Rakitju koja tradicionalno započinje na praznik rada 1. svibnja, a ako taj dan bude kiše, prvu narednu nedjelju bez kiše. Hrana i piće su u vlastitom aranžmanu. Dodatne informacije rado će vam dati Miro ako ga nazovete na mobitel: 091 552 1325.
  Odgođeno za nedjelju 09.05.2004. ili prvu slijedeću sunčanu nedjelju.

     

 

GODIŠNJA SKUPŠTINA

Redovita godišnja skupština DNH ove će se godine održati u petak, 07. svibnja 2004. godine u 18,00 sati u prostorijama Auto-škole AAMK 'Sveučilište', Trg Maršala Tita 3 (dvorište). Radi zauzetosti prostorija ove smo godine prisiljeni Skupštinu održati u petak, a ne u subotu kako je to do sada bilo uobičajeno.

Osim izvještaja o radu u proteklih godinu dana, obavijestit ćemo vas i o aktivnostima koje slijede, a to su Okrugli stol INF, Susret naturista Alpe-Adria u Monseni kod Rovinja, te održavanje Svjetskog kongresa naturista u organizaciji INF koji će se održati ove godine u našoj zemlji, u Valalti kod Rovinja. Kako su stigle i markice, moći ćete obaviti svoje redovite članske dužnosti, tj. platiti i članarinu, čiji se iznos nije mijenjao.
 

OKRUGLI STOL


U organizaciji Međunarodne naturističke federacije (INF-FNI) u Rovinju će se 14. svibnja 2004. održati Okrugli stol na kojem će se raspravljati o pripremama za održavanje Kongresa INF, a koji će se održati ove godine u našoj državi. Na okruglom stolu sudjelovat će i neki članovi Izvršnog odbora našeg društva.


 

32. SUSRET NATURISTA ALPE-ADRIA

32. susret naturista 'Alpe-Adria' održat će se od 02. do 06. lipnja 2004. godine u TN 'Monsena' u Rovinju. Nekadašnji susret naturista triju država prerastao je u najveći susret naturista koji se trenutačno održava u Europi. Osim rekreativno-sportskih aktivnosti (šah, odbojka, tenis, odbojka na pijesku, povlačenje užeta, dječje igre, boćanje, stolni tenis, kros...) susret pruža priliku za druženje s naturistima iz brojnih zemalja, jer osim država članica grupe Alpe-Adria (Austrija, Slovenija, Njemačka, Italija, Hrvatska) na susretu se nađu i naturisti iz mnogih drugih država (Mađarska, Češka, Slovačka, Ukrajina...).

Pozivamo vas da se i ove godine odazovete u što većem broju, a IO DNH će se pobrinuti za iznenađenja. Rok za prijavu na susretu je do petka, 07. svibnja 2004. (na Godišnjoj skupštini) kako bismo na vrijeme uspjeli rezervirati odgovarajući smještaj. Cijene smještaja s polupansionom po osobi su: a) dvokrevetni bungalov – 22 EUR, jednokrevetni bungalov – 25 EUR, apartman – 25 EUR , a u kampu 16 EUR. Doplata za puni pansion je 5,10 EUR, a ove cijene vrijede u razdoblju od 29. svibnja do 12. lipnja 2004. Program susreta možete pročitati na našoj stranici na internetu, a detaljnije informacije možete dobiti i na sastancima u društvenim prostorijama četvrtkom.

 

KONGRES INF-FNI


Svjetski kongres naturista u organizaciji INF-FNI (Međunarodne naturističke federacije) ove će godine biti održan u našoj zemlji. Turističko naselje 'Valalta' pružit će gostoprimstvo naturistima svijeta u vremenu od 27. do 29. kolovoza 2004. godine.  Na Kongresu će ove godine sudjelovati i članovi DNH.
 

ČLANARINA

               

Ovom prilikom želimo vas obavijestiti da su stigle markice INF-a, a to znači da možete podmiriti i vaše godišnje obveze prema Društvu. Cijena članarine nije se mijenjala, jer tu smo odluku donijeli na Godišnjoj skupštini održanoj 2003. godine. Godišnja članarina za obitelj (dvije punoljetne osobe) iznosi 120,00 kuna, za pojedince ona iznosi 70 kuna, a djeca do 18 godina starosti ne plaćaju članarinu. Upisnina za nove članove i dalje iznosi 30,00 kuna. Članarinu možete platiti svakog četvrtka u društvenim prostorijama od 19-20 sati, jer kad nema sastanaka IO DNH, organizirana su dežurstva.

 

INTERNET INFO

 

Naša stranica na internetu i dalje radi. Za sada se na njoj nalaze informacije samo na hrvatskom jeziku, ali planiramo neke osnovne podatke o društvu i o njegovim aktivnostima uskoro prevesti i na engleski jezik. Za one koji to još uvijek ne znaju naša internet adresa je; www.dnh.hr a na njoj možete naći veze prema nekim drugim naturističkim sadržajima. Vaši su prijedlozi i primjedbe uvijek dobrodošli, jer ovaj suvremeni način informiranja želimo i dalje unapređivati.

 

ŽIRO-RAČUN

 

Društvo naturista Hrvatske obnovilo je svoj žiro-račun kod Zagrebačke banke koji sad glasi: 2360000-1101648868.

 

SASTANCI U DRUŠTVENIM PROSTORIJAMA

 

Članovi našeg društva znaju da se sastanci održavaju četvrtkom od 19.00 sati u prostorijama Akademskog auto-moto kluba 'Sveučilište', čije prostorije mi koristimo, a koje se nalaze na Trgu Maršala Tita broj 3 u dvorištu. Mnogi  naši članovi dolaze kako bi doznali novosti o našim aktivnostima, dali svoje prijedloge za što bolji rad društva, te podmirili svoje društvene obveze (platili članarinu). U slučajevima kada nema sastanka,  organizirano je dežurstvo.

 

NAŠI NOVI ČLANOVI:  KAMP "KAŽELA" I KAMP "SOVINJE"

      

 

Naturistički (FKK) auto kamp "Kažela" u Medulinu i auto kamp "Sovinje"  u Tkonu na otoku Pašmanu postali su naši novi članovi. O njima ćete već za par dana moći više pročitati  na našim web stranicama.

 

 

 Našim članovima koji se još nisu odlučili za odmor preporučamo ove destinacije. Svi zainteresirani mogu se javiti za dodatne informacije  Davorinu na  mobitel   ++385 091 57 54 153.

 

 

 

 

Ostajte nam

zdravo

 

 

 

 

 

 

 

top/vrh stranice

webmaster: dnh@dnh.hr