zdravo
     
naslovnica naturizam poveznice forum foto arhiv pitanja učlanjenje marketing kontakt

 

 

 

 

 

 

 

ZDRAVO

Informacije za članove Društva naturista Hrvatske

 

Jesen  2002.

Ljeto je na izmaku, a temperature zraka daju nam do znanja da je jesen zakucala na vrata. Sada se prisjećamo proteklih ljetnih dana, a pripremamo se i za naše zimske aktivnosti.

 

 PLAŽA NA JARUNU

Kako smo vam već javili u prošlom broju, ove je godine proradila 'službena' plaža na Jarunu. Iako na njoj ima nekih nedostataka, moramo priznati da je to ipak prvi korak u legalizaciji naturizma u Zagrebu. U narednom ćemo zimskom periodu nastojati s upravom 'Jaruna' dogovoriti neke izmjene, poboljšanja, ali bi se i članovi Društva trebali pripremiti za dobrovoljne akcije kako bismo uredili prostor koji koristi nama.

 

 

 

ODBOJKA NA VRPSKOM JEZERU

 Körpersportverein 'Wörthersee' koje ima svoje sjedište u Klagenfurtu i ove je godine organiziralo ljetni odbojkaški turnir koji se se održao 27. i 28. srpnja na Vrpskom jezeru. Nakon više godina ove smo godine opet imali svoju odbojkašku ekipu. Bila su prisutna tri naša člana, a uz troje 'posuđenih' igrača zauzeli smo četvrto mjesto od osam ekipa – 'zlatna sredina'. Možda će iduće godine biti bolje.

 

 

 

JUBILEJI

 Zveza društev naturistov Slovenije ove godine obilježava svoju 25. godišnjicu postojanja, a isti jubilej obilježava i Društvo naturista Hrvatske. Tim  smo povodom,  organizirali još jedan susret koji se održato od 23. do 25. kolovoza 2002. u TN 'Monsena' kod Rovinja. Za ovaj jubilarni susret bile su ponuđene vrlo povoljne cijene smještaja i prehrane. Iako smo se našli u skromnom broju, jer obavijest o tome poslali smo vam malo prekasno, ugodno smo se družili, te odigrali više odbojkaških utakmica na pijesku i betonu. Ekipe smo napravili tako da smo izmješali ljude i napravili ekipe podjednake jačine, kako bi sama igra bila interesantnija. Dogovorili smo se da se nađemo i naredne godine pred kraj kolovoza, pa da ovi susreti postanu tradicionalni. Sponzori su nam bili 'MDM computer design' iz Zagreba i 'Študentski servis' iz Ljubljane.

 

SAUNA 2002/03.

 Naša najvažnija zimska aktivnost je druženje u sauni. Ove sezone druženje započinjemo u subotu 28. rujna u 19,00 sati na starom mjestu – SRC 'Jelenovac' u Kosirnikovoj ulici (petnaestak minuta hoda od tramvaja). Za sada ostaju stare cijene korištenja saune u ovom terminu.

 

GODIŠNJA SKUPŠTINA

 Godišnja skupština koju smo održali 11. svibnja nije potpuno uspjela. Budući da su neke stvari ostale neriješene, a isto tako da je na prijedlog Statuta i drugih normativnih akata bilo dosta primjedbi, odlučili smo ponoviti ovu Skupštinu. Održat ćemo je 26. listopada vjerojatno na istom mjestu, a o tome ćemo vas obavijestiti posebnim pozivom. Osim spomenutog na skupštini ćemo makar i skromno obilježiti našu 25. obljetnicu postojanja.

 

 

MARTINJE

 Ono što svake godine obilježavamo je dan Svetog Martina, dan kada mošt postaje vino. Iako još nismo dogovorili detalje, predviđamo da će se ove godine proslava 'Martinja' održati u subotu 09. studenog. O svim detaljima i prijavama moći ćete saznati četvrtkom na našim sastancima u društvenim prostorijama ili subotom u sauni.

 

 

 

 

FOTO NATJEČAJ ZDNS

 Zveza društev naturistov Slovenije i ove godine organizira natječaj za najbolju fotografiju. Ako imate neku fotografiju iz naturističkog života, a smatrate da bi je trebali vidjeti i drugi, javite se odmah! Detaljnije informacije možete dobiti ako otvorite web adresu www.zveza-zdns.si a na ovoj stranici možete glasati za sve objavljene radove.

 

 

 

INTERNET INFO

Naša probna stranica na Internetu i dalje funkcionira na istoj adresi kao i do sada: www.geocities.com/dnh_inf/. Tako sada i ovaj naš zdravo možete pročitati na internetu. Iako se još uvijek na internetu pojavljujemo u probnom izdanju, naša nastojanja posvetit ćemo usavršavanju ovog načina informiranja, a time pružiti i znatno više informacija.

  

SASTANCI U DRUŠTVENIM PROSTORIJAMA

Članovi našeg društva znaju da se sastanci održavaju četvrtkom od 19.00 sati u prostorijama Akademskog auto-moto kluba 'Sveučilište', čije prostorije mi koristimo, a koje se nalaze na Trgu Maršala Tita broj 3 u dvorištu. Mnogi  naši članovi dolaze kako bi doznali novosti o našim aktivnostima, dali svoje prijedloge za što bolji rad društva, te podmirili svoje društvene obveze (platili članarinu). U slučajevima kada nema sastanka,  organizirano je dežurstvo.

  Kava na Rakitju

                         Foto Miro

 

Ostajte nam

zdravo

 

 

 

 

 

 

 

top/vrh stranice

webmaster: dnh@dnh.hr