zdravo
     
naslovnica naturizam poveznice forum foto arhiv pitanja učlanjenje marketing kontakt

 

 

 

 

 

 

 

 

ZDRAVO

Informacije za članove Društva naturista Hrvatske

 

Ljeto 2002.

 

Stiglo je ljeto, naturistima najomiljenije godišnje doba. Ali kako mi imamo puno novosti koje vam želimo saopćiti, bez većeg uvoda prijeđimo odmah na stvar.

 

GODIŠNJA SKUPŠTINA

Godišnja skupština koju smo održali 11. svibnja nije potpuno uspjela. Budući da su neke stvari ostale neriješene, a isto tako da je na prijedlog Statuta i drugih normativnih akata bilo dosta primjedbi, odlučili smo ponoviti ovu Skupštinu na jesen, vjerojatno u listopadu. O tome ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

 

 

 

XXX SUSRET NATURISTA ALPE-ADRIA

Ovogodišnji 30. susret naturista 'Alpe-Adria' održavao se od 29. svibnja do 2. lipnja kao i do sada u TN 'Monsena' kod Rovinja. I ove godine tamo su se našli stari prijatelji iz različitih zemalja članica Alpe-Adria (Austrija, Hrvatska, Italija, Njemačka, Slovenija), te njihovi prijatelji iz pridruženih zemalja (Češka, Grčka, Mađarska, Rusija Slovačka, Sjedinjene Američke Države, Španjolska, Ukrajina). Nakon više godina i naše je Društvo bilo zastupljeno u većem broju sudionika, čak četrdesetak.

 

Osim ugodnog druženja, na susretu su se održavala sportska natjecanja. Naša odbojkaška ekipa osvojila je 4. mjesto (od 10 ekipa), osvojili smo 2. mjesto u tenisu za muškarce i stolnom tenisu za muškarce, a isto smo mjesto osvojili i u povlačenju konopa. Veseli činjenica da smo se opet aktivirali. Hit na susretu bile su naše majice koje je sponzorirao 'TEMBO-TOTAL' iz Gornjeg Stupnika, a tisak na njima besplatno je otisnulo pismoslikarstvo 'FORMAT' iz Đakova. Potrebno je spomenuti da su Zveza društev naturistov Slovenije i DNH bili pokrovitelji tenisa, a da je diplome za to besplatno izradio 'MDM COMPUTER DESIGN' iz Zagreba. Hvala sponzorima!

 

 

PLAŽA NA JARUNU

Najveći broj članova našeg društva živi u Zagrebu. Do sada su oni koristili plaže na jezeru Rakitje, te nelegaliziranu plažu na jezeru Jarun. Prije početka sezone kupanja, ove se godine dogodio incident na jezeru Jarun kada su intervenirali zaštitari i policajci. Više o tome mogli ste pročitati u dnevnom tisku i vidjeti na televiziji. Ali incident je imao svoj dobar završetak. Uprava SRC Jarun odlučila je otvoriti legalnu 'nudističku' plažu, koja je sad ograđena, na kojoj je postavljeno nekoliko kemijskih WC, ali za sada nema tuševa, jer u tom dijelu još nema instalacija. Plaža je službeno otvorena početkom lipnja. Pozdravljamo ovaj korak uprave SRC Jarun, jer ranije uprave za nas nisu imale razumijevanja. Vjerujemo da ćemo u buduće surađivati i poboljšati usluge ove plaže.

 

 

 

FOTO NATJEČAJ ZDNS

Zveza društev naturistov Slovenije i ove godine organizira natječaj za najbolju fotografiju. Ako imate neku fotografiju iz naturističkog života, a smatrate da bi je trebali vidjeti i drugi, javite se! Detaljnije informacije možete dobiti ako otvorite web adresu www.zveza-zdns.si a na ovoj stranici možete glasati za objavljene radove.

 

 

ODBOJKA NA VRPSKOM JEZERU

Körpersportverein 'Wörthersee' koje ima svoje sjedište u Klagenfurtu i ove godine organizira ljetni odbojkaški turnir koji će se održati 27. i 28. srpnja na Vrpskom jezeru. Za dolazak savjetujemo vlastiti prijevoz, smještaj je besplatan u velikom zajedničkom šatoru (možete ponijeti i svoj šator), a prehrana je omogućena u kantini kampa uz umjerene cijene.

 

 

 

 

JUBILEJI

Zveza društev naturistov Slovenije ove godine obilježava svoju 30. godišnjicu postojanja, a Društvo naturista Hrvatske svoju 25. godišnjicu postojanja. Tim povodom organiziraju još jedan susret koji će se održati od 23. do 25. kolovoza 2002. u TN 'Monsena' kod Rovinja. Za ovaj susret ponuđene su vrlo povoljne cijene smještaja i prehrane (detaljnije informacije na internetu). Prijave se podnose izravno na telefon 052/813-044, fax 052/813-354 s naznakom 'za jubileje'. Sa sobom morate ponijeti iskaznicu u kojoj se nalazi markica za 2002. godinu.

 

INTERNET INFO

Naša probna stranica na Internetu i dalje funkcionira na istoj adresi kao i do sada: www.geocities.com/dnh_inf. Tako sada i ovaj naš zdravo možete pročitati na internetu. Iako se još uvijek na internetu pojavljujemo u probnom izdanju, vjerujemo da ćemo narednu godinu posvetiti usavršavanju ovog načina informiranja.

 

SASTANCI U DRUŠTVENIM PROSTORIJAMA

Članovi našeg društva znaju da se sastanci održavaju četvrtkom od 19.00 sati u prostorijama Akademskog auto-moto kluba 'Sveučilište', čije prostorije mi koristimo, a koje se nalaze na Trgu Maršala Tita broj 3 u dvorištu. Mnogi naši članovi dolaze kako bi doznali novosti o našim aktivnostima, dali svoje prijedloge za što bolji rad društva, te podmirili svoje društvene obveze (platili članarinu). U slučajevima kada nema sastanka, organizirano je dežurstvo. Za vrijeme sezone godišnjih odmora (srpanj i kolovoz) neće biti organizirana ova dežurstva, a ako netko ima jako hitnu potrebu platiti članarinu, prethodno će se telefonom dogovoriti s blagajnicom (01/3460-874), predsjednikom (099/532-159) ili tajnikom (091/519-5582).

 

 

 

 

Ostajte nam

zdravo

 

 

 

 

 

 

 

top/vrh stranice

webmaster: dnh@dnh.hr