zdravo
     
naslovnica naturizam poveznice forum foto arhiv pitanja učlanjenje marketing kontakt

 

 

 

 

 

 

 

ZDRAVO

Informacije za članove Društva naturista Hrvatske

 

Zima 2001/2002.

 

Možda se još uvijek sjećate prošlog ljeta i ugodnih toplih dana, ali hladni zimski dani dobro su nas pritisnuli. Pred nama je opet jedna Nova godina, ovaj puta simetrična s istim brojkama na početku i kraju, godina u kojoj će se na Floridi održati još jedan kongres Međunarodne naturističke federacije (INF). Ali ipak ćemo se prisjetiti prošlih aktivnosti.

MARTINJE

 

Kao i svake godine i ove smo se godine sjetili Svetog Martina, te dobrih starih običaja vezanih za krštenje mošta. Opet smo se vratili na staro mjesto gdje smo to nekad radili – restauraciju »Veselom zagorcu«. Okupili smo se u velikom broju – bilo nas je više od pedeset. Iako neki od prisutnih nisu bili članovi našeg društva, izrazili su zadovoljstvo svojim prisutnošću, jer nisu znali da se naturisti znaju tako dobro zabavljati. Za dobro raspoloženje potrudio se između ostalih i naš 'Mrgud' (Slavek, Buda – kako li ga već ne zovu) koji je obavio ceremoniju krštenja mošta, te živa glazba koja nas je zabavljala sve do 3 sata.

KONGRES INF

 

Društvo naturista Hrvatske učnanjeno je u Međunarodnu naturističku federaciju (INF) koja svake dvije godine održava svoj kongres. Kao što smo već naveli u uvodu, 2002. godine taj će se kongres održati na Floridi. Kako je turizam jedan od hrvatskih prvenstvenih ciljeva, želja nam je sve one koji to neznaju upoznati s ljepotama naše zemlje. Naturizam je jedan značajni segment turizma, pa smo odlučili dovesti naturiste u Hrvatsku. Društvo je podnijelo kandidaturu za organizaciju kongresa INF 2004. godine. Zato su se članovi IO DNH sastali s predstavnicima 'Jadran-turista' Rovinj, TN 'Monsena', te 'Sol Melia Hrvatska'. Ako naša kandidatura bude prihvaćena, bit će tu jako puno posla.

MALA ŠKOLA INTERNETA

 

Naša probna stranica na Internetu i dalje funkcionira na istoj adresi kao i do sada: www.geocities.com/dnh_inf. Kako smo već dobro zagazili u 21. stoljeće, doba novih komunikacija, tako sada i ovaj naš zdravo možete pročitati na internetu. Da li baš svi znamo kako se internet koristi? Zato smo se odlučili organizirati 'Malu školu interneta' za naše članove u kojoj bi se svatko mogao upoznati s najosnovnijim potezima za pristup internetu. Postoji li vaš interes za to? Ako postoji, molimo vas da nam to javite najkasnije do 31. siječnja 2002. godine, a nakon toga ćemo vas obavijestiti gdje i kako.

SAUNA

 

Naše zimsko druženje u sauni nastavlja se i dalje. Sastajemo se i nadalje svake subote od 19.00 sati dalje u sauni SRC 'Jelenovac' u Kosirnikovoj ulici. Za one koji to neznaju, to se nalazi nešto dalje od bolnice 'Sestara milosrdnica', kamo možede doći automobilom, a za one bez prijevoza, to se nalazi petnaestak minuta pješice od Ilice.

MAŠKARADA

 

Kao i svake godine i u 2002. godini organizirat ćemo 'Maškaradu'. Za sada još neznamo točni termin održavanja, a niti mjesto, no pravovremene i točne informacije moći ćete dobiti četvrtkom u prostorijama u kojima se održavaju naši sastanci. Svakog se četvrtka nakon 19.00 sati tamo nalazi barem dežurni član IO DNH.

 

SASTANCI U DRUŠTVENIM PROSTORIJAMA

 

Sastanci članova našeg društva održa-vaju se četvrtkom od 19.00 sati u pro-storijama Akademskog auto-moto kluba 'Sveučilište', čije prostorije mi koristimo, a koje se nalaze na Trgu Maršala Tita broj 3 u dvorištu. Iako je ovaj termin bio predviđen za održavanje sastanaka Iz-vršnog odbora Društva, primjećuje se da u zadnje vrijeme dolazi sve više naših članova kako bi podmirili svoje društve-ne obveze (platili članarinu), te saznali nešto više o aktivnostima društva. U ljetnom će periodu biti organizirana dežurstva.

Ostajte nam

zdravo

 

 

 

 

 

 

 

top/vrh stranice

webmaster: dnh@dnh.hr