2014.

naslovnica 

arhiv

2014.

 

 

25.10.2014. Kestenijada u Malom raju 

 

 

U subotu, 25.10.2014.  održana je kestenijada u Malom raju.

Do čekanja ručka, pečenih odojaka na ražnju i pečenih kestena bio je mali izlet na obližnje brdo s kojeg se pružao pogled na dolinu i gdje su nam demonstrirali polijetanje i padobransko jedrenje (paraglajdersko letenje).

 

Navečer je bilo ono glavno - naturističko kupanje u termama Dolenjske toplice.

 

11.09. - 13.09.2014. Kongres INF-a Irska (Drumshanbo)

 

 

Od 11. do 14. rujna održan je 34-ti kongres INF-a u Irskoj. Kongres se održavao u hotelu Lough Allen & spa  u malom mjestu Drumshanbo koje se nalazi u zapadnom dijelu Irske. Hotel je smješten pored jezera Lough Allen koje je prvo od velikih jezera rijeke Shannon. Hotel nije naturistički ali ljubazni domaćini su učinili sve da se osjećamo ugodno. Za nas je predviđen posebni dio hotela za (cjelodnevni) kongres, a večernje vrijeme rezervirano je za nas naturiste u bazenu i sauni. Glavna tema kongresa bila je legislativa vezana uz naturizam u raznim zemljama.

 

Kamp europskih mladih naturista (ENY) u Hrvatskoj

Solaris 28.07 do 08.08.2014.

 

Kamp mladih naturista od 14 do 27 godina ove godine se održava u Hrvatskoj u Naturističkom resortu Solaris od 28.07 do 08.08 2014.

Možda ovaj kamp potakne i naše mlade naturiste da se osmjele i pridruže ovom međunarodnom susretu mladih ljudi iz ostalih europskih zemalja.

 

* Kamp je za mlade od 14 do 27 godina

* cijena je 250€ za 12 dana, polupansion, doručak i večera u restoranu

* putno osiguranje

* noćenjem u šatorima (šatori, vreće i madraci su od učesnika).

* Razna zabava, natjecanje igre: body painting, bassalo, pikado, hodanje po žici, igre  na plaži, nogomet, multiball, natjecanje šest pehara (što god to bilo)...

* disko, logorska vatra, šetnje, karneval, izlet.

 

Ako ste zainteresirani javite se u DNH. Organizaciju je preuzela organizacija mladih iz Njemačke. Broj mjesta je ograničen pa je potrebno  javiti se što prije. D-dan za prijavu još ćemo objaviti.

Društvo naturista Hrvatske će ovisno o zainteresiranosti, dogovorom na Skupštini i odlukama IO nastojati  i na neki način pomoći našim mladim učesnicima kampa. Moj prijedlog je da svi mladi sudionici kampa mladih imaju besplatno učlanjenje i članarinu za 2014. godinu i nadam se da će taj prijedlog biti prihvaćen od IO.

 

11.07. - 13.07.2014. Mali raj

 

Manja grupa nas naturista iz Hrvatske uputila se u "Mali raj". I mi smo zbog vremena skratili naš posjet na samo jedan dan, u subotu. No neki su potpuno odustali, što zbog vremena što zbog drugih razloga. No mi koji smo došli bili smo srdačno dočekani. Krenuli smo ujutro a domaćini su nas pričekali s početkom pješačenja. Mislim da ne moram ponavljati kakav je osjećaj slobode gol se prošetati kroz šumu. Dvosatno pješačenje ujedno je bilo dobro i za izgubiti koju kaloriju koju smo nadoknadili na ručku i kasnije na obilnoj večeri. Ipak po podne se na jedno dva sata vrijeme pokvarilo i padala je slaba kiša. No to vrijeme smo proveli u šatoru družeći se zajedno, no već oko 17 sati vrijeme se ponovo popravilo pa je nastavljena društvena zabava, tombola, fotografiranje, izmjena darova, a poslije večere bila je tu i glazba, krijes i ples.

 

 

 

08.06.2014. Proslava Svjetskog dana naturizma na Jarunu

 

Proslavljen ja dan naturizma na Jarunu . Okupilo nas se malo ali ipak nešto više nego prošle godine. Dan je bio vruć pa smo se držali uglavnom u hladu.

 

 

Društvo je skromno sudjelovalo u piću i pokojim grickalicama, a ostalo je bilo u režiji samih naturista.

 


Stranicu je pratio i komentar predsjednika društva.

...vidi na > riječ-dvije

 

 

 

 

Naturizam je način življenja u skladu s prirodom kojem je značajka druženje bez odjeće uz razvijanje samopoštovanja, uvažavanja drugih i pažnja prema okolišu.

INF world congress, Adge, France 1974.

 


24.12.2014. Otišla je Christiane Lecocq

 

 

 

 

 

 

 

Francuska naturistička federacija objavila je da je u 103. godini umrla  Christiane Lecocq.

 

Christiane Lecocq i njen  suprug Albert Lecocq osnovali su 1950. g. "Fédération Française de Naturisme"  a  1953. godine osnivači su i INF-a.

 

Christiane i Albert Lecocq 1949. godine kreirali su  magazin "La Vie au Soleil" koji i danas izlazi.

 


 

U nedostatku ovakvih vijesti iz Hrvatske donosimo jednu iz Njemačke.

Autor: Portal Jutarnji.hr , 16.04.2014.

 

 

 

NJEMAČKI GRAD LEGALIZIRAO NUDIZAM

Proglasio šest zona gdje se golaći mogu slobodno šetati

 

Njemački grad München dao je "zeleno svjetlo" građanima da se skidaju u javnosti.

 

Naime, gradske vlasti proglasile su šest označenih zona gdje nudisti slobodno mogu skinuti odjeću i uživati u golotinji bez straha da ih policija uhiti zbog remećenja javnog reda i mira.

 

Ali, zanimljivo, iako te nudistčke zone nude određenu razinu privatnosti, one nisu ograđene i skrivene od pogleda znatiželjnika. Dapače, one su u parkovima, a jedan je svega deset minuta od glavnog trga i uzavrele gradske vreve ispunjene tisućama turista.

 

A evo vijesti i iz Hrvatske (nešto sasvim drugo)

 

Razgolićeni turist: Golotinja mi je modni izričaj, to je u Njemačkoj normalno

 

Objavljeno 11.10.2014. u 20:07 u Slobodnoj Dalmaciji

Vladimir Urukalo

 

 

Šetao sam prema gradu, 120 na sat. Nisam bio pijan ni napušen, gol kao od majke rođen, sa suncem u očima... Tako nekako mogla bi biti parafrazirana poznata pjesma Jure Stublića ”Srce na cesti” kad bi je pjevao 33-godišnji njemački turist J.H.A., kojeg je splitska policija uhitila u četvrtak oko 20 sati. Naime, mlađahnog turista iz Leipziga više građana vidjelo je kako potpuno gol, samo s kapom na glavi i tenisicama na nogama, šeta zapadnom obalom i ide prema Rivi. Kako je izvijestila policija, prolaznici koji su ga vidjeli, među kojima je bilo i djece, negodovali su te su neki od njih pozvali policiju.
 

Nakon što je patrola ubrzo stigla, razgolićeni je Nijemac zatečen pokraj zgrade Lučke kapetanije te je uhićen i priveden u postaju. Tijekom obrade je alkotestiran, no nije imao ni promil alkohola u krvi, a tijekom jučerašnjeg jutra priveden je na Prekršajni sud u Splitu uz prijavu za naročito drsko i nepristojno ponašanje. Naknadno je utvrđeno da, osim što nije bio pijan, nije bio ni pod utjecajem bilo kojeg narkotika.

Pred prekršajnim se sucem, neslužbeno doznajemo, branio tvrdeći da je to što je napravio dio njegova modnog izričaja te da je takvo što sasvim normalno u Njemačkoj i da nije protuzakonito, pa je mislio da je situacija ista i u Hrvatskoj.

Kako je izjavio da nema novca jer da mu je plaća kao zanatliji oko 300 eura, kažnjen je s 15 dana uvjetne zatvorske kazne s rokom kušnje od godinu dana, što znači da će dva tjedna provesti u zatvoru ako u tom razdoblju ponovno na javnom mjestu u našoj zemlji izvede striptiz.

Iako je, nakon što je na portalima objavljena vijest o njegovoj “gologuzoj šetnji”, nekoliko građana zvalo našu redakciju i reklo da su ga tog dana već oko 16 sati vidjeli na plaži kod Obojene svjetlosti kako potpuno nag baulja uokolo, taj mu “krimen” nije ušao u prijavu jer policija i sud o tome nisu imali nikakvih prijava ni saznanja.

 

top/vrh stranice

©2021