2013.

naslovnica 

arhiv

2013.

 
 

 

12.10.2013.  MALI RAJ I NATURISTIČKO KUPANJE

 

U subotu 12.10.2013. Društvo naturista Mali raj iz Slovenije organiziralo je pohod na Bazu 20, kestenijadu u Malom raju  i naturističko kupanje u Dolenjskim toplicama.  Pohod autobusom i s pješačenjem od oko 5 km počeo je već od 8:30 no mi smo se odlučili pridružiti se slovenskim naturistima od podneva na roštilju i kestenijadi i kasnije na naturističkom kupanju u Dolenjskim toplicama. Cijena je bila  8€ po osobi + 4,56 € po osobi za toplice.

 

Nije nas preplašila ni kiša, na roštilju smo se smjestili pod šatorom no kasnije se razvedrilo pa smo uživali u kestenima na otvorenom.  No naš posjet nije bio samo turistički. Cilj nam je bio da potvrdimo dobre odnose s društvom Mali raj i dogovorimo daljnju suradnju. Tom prilikom smo predali predsjedniku društva Mali raj Jožetu Bradaču i mali poklon (set za boćanje) te naše majice.

 

 

 

01.09.2013   SNIMLJENA MILENIJSKA FOTOGRAFIJA

 

U kampu Kanegra (u Umagu) Šime Strikoman snimio je prvu naturističku milenijsku fotografija u Hrvatskoj u čast 60 obljetnice osnivanja INF-a.

 

 

U organizaciji snimanja milenijske fotografije sudjelovali su i podržavali događaj   INF, DNH, ISTRATURIST UMAG i TOP CAMPS. 

 

Čitav događaj održavao se od 31.08. do 02.09.2013., a za to vrijeme sudionici su imali popust od 10 %. u kampu.

***

Mi u Društvu naturista Hrvatske podržali smo ovu akciju i pozvali naše članove da se pridruže snimanju milenijske fotografije - pogotovo one članove  koji u to vrijeme borave u kampu Kanegra ili negdje u Istri. Da je popust za smještaj bio veći, vjerujem da bi se više sudionika iz Hrvatske odazvalo, no ipak se nadam da su se na milenijskoj fotografiji našli i naši članovi.

 

 

 

03.08.2013

   

Radi velikog zanimanja u subotu 03.08. u Malom raju ponovo je predstavljena zvučna kupka u izvedbi Irene Zupančič.

 

 

Više na www.dnmaliraj.si/ 

A o zvučnoj kupki više na zvučna-kupka.pdf

 

 

 

Za povećanje slike klikni na sliku.

 

 

 

 

 

 

12.07 - 14.07. 2013.  SUSRETI NATURISTA MALI RAJ

   

Na susretima našli smo se Frutek i ja. Nažalost unatoč tome što su susreti najavljeni i na našoj Skupštini i na ovim stranicama nije se pridružilo više naših članova, no našim dolaskom susreti u Malom Raju postali su internacionalni susreti tako da su domaćini zaslužili zastavu INF-a - poklon slovenskog Saveza naturista.

 

 

Mali Raj primjer je entuzijazma ljudi, vlasnika Jože Bradača i njegove obitelji koji su na svom terenu uz rijeku Krku izgradili upravo to što ime kaže mali naturistički raj. I upravo zato to mjesto ima dušu, naći ćete tu trambulin za djecu, rusku kuglanu, boćanje na travi i odbojku na pijesku a možete se okušati i u streličarstvu u lovu na figure životinja.

 

 

 

U blizini, par kilometar udaljeno, do kud se za petnaestak minuta može stići autom,  nalazi se prva pješačko - planinarska staza za naturiste u Sloveniji. Članovi društva Mali Raj su je označili i uredili. Što reći o pješačkom naturističkom pohodu. Ne može se opisati - taj osjećaj slobode morate doživjeti.

 

Domaćini su nam priredili još jedno iznenađenje. Uz krijes, relaksaciju gongovima (i njima sličnim glazbalima), jednosatnu harmoniju zvukova kojima se prepuštate isključujući sve ostale osjete.

 

O Malom Raju više ćete naći na

http://www.dnmaliraj.si/

 

 

 

P R O S L A V A   D A N A    N A T U R I S T A

                        

Svjetski dan naturista ove godine obilježava se 2 lipnja, no mi smo zbog lošeg vremena odlučili malo pomaknuti proslavu tog dana i to na nedjelju 16.06.2013.

 

 

Proslava  se održala kao i prošle godine na naturističkoj plaži na Jarunu.

Okupila se manja skupina nas najupornijih naturista i zadržali se do večernjih sati. Imali smo i svoju glazbu a starih susreta prisjetili smo se listajući albume fotografija koje je snimio Mirek.

 

 

 

 

SUSRETI  ALPE - ADRIA  3O.05. - 02.06.2013.

 

Susreti Alpe - Adria održani su u Poreču u FKK Solaris od 3O.05. - 02.06.2013.

 

 

SKUPŠTINA DRUŠTVA NATURISTA HRVATSKE

                        

Skupština Društva naturista Hrvatske održana je 25.05.2013. godine. Dnevni red skupštine bio je:

 

 

01. Otvaranje Skupštine

02. Izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika

03. Izvještaj o radu Društva u proteklih godinu dana

04. Izvještaj blagajnika

05. Izvještaj Nadzornog odbora

06. Dopuna članova Izvršnog i Nadzornog odbora

07. Prijedlog iznosa članarine za 2013. godinu.

08. Plan rada Društva za naredno jednogodišnje razdoblje

09. Izbor počasnih članova društva

10. Proslava svjetskog dana naturista 2.6.2013

11. Obavijesti o susretima Alpe Adria

12. Razno

 

 

 

 

Naturizam je način življenja u skladu s prirodom kojem je značajka druženje bez odjeće uz razvijanje samopoštovanja, uvažavanja drugih i pažnja prema okolišu.

 

INF world congress, Adge, France 1974.

 

 

 

 

***  JEDNA MISAO

 

"Samo prazna i slijepa duša ne vidi činjenicu da je stopalo plemenitije od cipele, a da je koža neusporedivo ljepša od tkanine koja ju pokriva."

 

Michelangelo

 

IZ TISKA

 

Večernji list 03.06.2013.

Vlasti New Yorka podsjetile: Žene, smijete hodati u toplesu!

U slučaju da pokazivanje grudi izaziva veliku pažnju, policajci su dužni rastjerati gužvu, kažu vlasti NY-a

 

Vlasti New Yorka ovih su dana podsjetile svoje sugrađanke kako neće imati nikakve sankcije ako ulicama "Velike jabuke" budu hodale golih prsa. Naime, u dopisu poslanom svim policijskim stanicama u gradu, vlasti su podsjetile pripadnike snaga reda da šetnja u toplesu nije prekršaj ne samo za muškarce, već ni za žene.

 

Policajci ne trebaju kažnjavaju niti privoditi pripadnice ljepšeg spola koje će ovog ljeta šetati gole do struka, već im trebaju pružiti pomoć ukoliko je to potrebno, ističe se u dopisu.

 

U slučaju da pokazivanje grudi izaziva veliku pažnju, policajci su dužni rastjerati gužvu - stoji u dopisu.

Ovaj propis na snazi je u New Yorku još od 1992. kojim je ženama dopušteno hodati u toplesu u slučaju velikih vrućina. Iako ga nitko gotovo ne koristi, policajci znaju za njegovo postojanje.

Želeći žene podsjetiti na to pravo, feministkinja Moira Johnston prošle je godine šetala u toplesu ulicama New Yorka, nailazeći uglavnom na pozitivne reakcije.

 

 

 

 

 

SRETNI PRAZNICI

     I

             USPJEŠNA NOVA 2014. GODINA

 


POZIV

U SUBOTU 04.01.2014. U 14 SATI

TRADICIONALNO NATURISTIČKO PRSKANJE U RIJECI KRKI

U MALOM RAJU

 

Iz Malog raja imamo poziv za, kako su to nazvali,  naturističko prskanje u rijeci Krki u Malom raju u Dolenjskom polju. Ukoliko ste tjelesno pripravljeni i hrabri možete se pridružiti ovom tradicionalnom prskanju u subotu 04.01.2014. u 14 sati.

 

Ako vam se pak čini da je prehladno za ulazak u rijeku i prskanje mrzlom vodom možete doći samo navijati a poslije ima i naturističko kupanje u termalnim bazenima hotela Vital u Dolenjskim toplicama.  

Kupanje počinje u 18 sati. Cijena kupanja je 4,6 € i plaća se se na recepciji hotela Balnea.

 

Hrana i piće je u vlastitoj režiji pa ju ponesite sa sobom.

Obvezne prijave na  e-mail: joze.bradac@siol.com

 

ili   mob.: 038541/642-905

 

No naravno možete se javiti DNH-u - nazovite:

Davorin mob.: 091 57 54 153

 

 

 

09.11.2013.   MARTINJE U DOLENJSKIM TOPLICAMA

 

Evo još jednog poziva iz Malog raja.

 

Turističko društvo Straža i Društvo vinogradara Straža organizira pohod po vinskoj cesti od 9 sati ujutro uz degustaciju vina i ponekog kolačića. Neki veći obrok čini mi se nije uključen iako je kotizacija 5€. Detaljnije  informacije na  www.dnmaliraj.si/

To nije direktno u organizaciji Malog raja već lokalne turističke zajednice.

 

Ono što je za nas naturiste interesantno je naturističko kupanje (i krštenje vina) u Dolenjskim toplicama u 3 bazena hotela Vital. Naturističko kupanje je od 19 do 22 sata i cijena je 4,56 € po osobi. Za kupanje se prijavite na joze.bradac@siol.com ili na tel: 00 386 41 642 905.

 

Ako ste zainteresirani nazovite i Davorina 091 57 54 153.

 

13.11.2013.   SPOMEN PLOČA TOMISLAVU GOTOVCU U ILICI

 

Ovaj tekst (objavljen 13.11.2013.) prenosimo iz Večernjeg lista:

 

Na 33-godišnjicu izvedbe performansa "Zagreb, volim te" u 12 sati u Ilici 8 zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu organizatora Emila Matešića otkrio je spomen-ploču umjetniku Tomislavu Gotovcu u okviru programa 6. Zagrebi! festivala. Sve prati i Večernjakov Leteći reporter.

 

 

Podsjetimo, u petak 13. studenog prije 33 godine, točno u podne, Tomislav Gotovac počeo je u centru Zagreba akciju "Zagreb, volim te!" Potpuno gol, umjetnik je na znak gričkog topa izašao iz prolaza u Ilici 8 i uputio se u smjeru središnjeg gradskog trga. Nakon sedam minuta uhićen je zbog remećenja javnog reda i mira.

 

PROSLAVA 60-te GODIŠNJICE OSNIVANJA INF-a

od 20.09 do 22.09. Francuska, CHM Montalivet

 

INF 60th Anniversary Celebration

Proslava šezdesete godišnjice osnivanja INF-a održala se u CHM Montalivet u Francuskoj od 20.09. do 22.09.

 

 

 

SUSRETI NATURISTA MALI RAJ

   

Pozivamo članove DNH da se uključe u susrete koje priređuju slovenski naturisti. Sada kada smo u Europi, to nam je tu u susjedstvu. Javite se nama mi ćemo proslijediti prijavu.    

Dodatne informacije:091 57 54 153

 


 

3. slovenski susreti naturista  Mali raj 2013 - poziv

 

 

 

 

 

 

 

 

Poziv na treće susrete naturista Slovenije i gostiju u Malom Raju na Dolenjem Polju kod Dolenjskih Toplica, koje će se održati od

 

12. do 14. srpnja

(petak, subota, nedjelja)

 

Program
PETAK 12.7.2013
Dolazak
19.00 VEČERA
DRUŽENJE OKO KRIJESA UZ GLAZBU 
 
SUBOTA 13.7.2013
09.30  NATURISTIČKI POHOD NA TOPLI VRH
14.00  ŠPORTSKE AKTIVNOSTI
• boćanje
• odbojka
• kuglanje
• streličarstvo
18.00  VEČERA
DRUŽENJE OKO KRIJESA UZ GLAZBU 
22.00 RELAKSACIJA S GONGOVIMA
 

NEDJELJA 14.7.2013
DOPODNE
• ZAVRŠETAK NATJECANJA
• TRČANJE NA 1000 M
 13.00 ZAVRŠETAK SUSRETA I PROGLAŠENJE REZULTATA
 

 

top/vrh stranice

©2021