2007.

naslovnica 

arhiv

2007.

 
 

 

2007. godini napravili smo veliku akciju akciju za Jarun.

 

Napravili smo letak, sakupili  160 potpisa u peticiji za uređenje plaže, proslijedili Holdingu ...

 

Održali smo i proslavu 30-godišnjice Društva...

 


 

Proslava 30-godišnjice Društva

POZIVAMO VAS

NA PROSLAVU

30. OBLJETNICE OSNIVANJA

DRUŠTVA NATURISTA HRVATSKE

U PETAK 19. 10. 2007.  u 19 sati

U RESTORANU  " VESLAČKI KLUB"  Trnjanska cesta 117

 

Pozivamo sve članove, i naše bivše članove, kao i sve vas koji ste naturisti na naturističkim plažama na moru, na Rakitju, na Jarunu...  

 

Povedite i svoje prijatelje jer pozivamo i sve one koji se žele zajedno s nama zabaviti uz večeru i ples sa živom glazbom. Zabava je i za mlade  i  za nas malo starije koji smo kao pravi naturisti uvijek mladi u srcu.  Glazba svira do 2 sata ujutro, ali po dogovoru ostaje se i do jutra.

 

U skladu s pravilima restorana "Veslački klub" uz rezervaciju potrebno je naprijed uplatiti i večeru.  Cijena večere s uračunatim jednim pićem je 60 kuna po osobi. Ostalo se plaća po želji u samom restoranu.

 

Molim da se svi vi koji ste zainteresirani za ovu proslavu javite na mobitel predsjednika društva 091 57 54 153  i to što prije (do 1. 10.) kako bi na vrijeme mogli potvrditi rezervacije i osigurati dvoranu.

 

 Detaljne informacije možete naći i na našoj web stranici www.dnh.hr a možete se javiti i elektronskom poštom na adresu dnh@dnh.hr  (u subjekt upišite "Proslava 30 godina DNH").

 

 


 

Za 2007. godinu:


· UPISNINA (JEDNOKRATNO) 30 KN


· ČLANARINA ZA 2007. GODINU


- POJEDINAČNA 80 KN – (SA UPISNINOM 110 KN)


- OBITELJSKA 130 KN – (SA UPISNINOM 160 KN)

 

 

 

Letak za Jarun

 

DRUŠTVO NATURISTA HRVATSKE OVE 2007. GODINE SLAVI 30 GODINA RADA.
 
Već trideset godina ovo društvo promovira pravo ljudi na slobodan izbor rekreacije i druženja bez odjeće u prirodi, na plaži na moru ali i na rijekama, jezerima, na Rakitju, na naturističkoj plaži na Jarunu u Zagrebu ...
 
Ovim putem pozivamo Vas da nam se pridružite.
 
Informacije:    www.dnh.hr  

E-mail:         dnh@dnh.hr
Telefoni: 091 57 54 153    Predsjednik DNH Davorin Žugčić
           092 10 75 262   Tajnik DNH Miljenko Čirjak
Adresa:   DRUŠTVO NATURISTA HRVATSKE (DNH),
           AAMK "Sveučilište", Trg Maršala Tita, 10000 ZAGREB


Ima puno razloga zašto postati članom Društva naturista Hrvatske. Osnovni je razlog zajedničko druženje i promoviranje ideje naturizma no ima i jedan vrlo praktičan razlog - članovi Društva ostvaruju popust u većini naših FFK centara, a što je u pravilu znatno više od same članarine.
 
No što dobivaju oni koji ne koriste pogodnosti popusta u našim kampovima? Ostaje druženje. Mogućnost organiziranja nekih akcija, izleta, vikenda na moru, krstarenja brodom, toplica, sauna... No za svaku takvu akciju potreban je odgovarajući broj zainteresiranih, ali potrebno je i obavijestiti ih i povezati ih.
 
Postoji još jedan razlog. Zajedno smo jači. Jači da se suprotstavimo jednom licemjernom, lažnom moralu koji nas tretira kao građane drugog reda. Ako i postoji u nekom turističkom mjestu naturistička (FKK) plaža do nje se obično dolazi nakon veranja kozjim stazicama a o redu i čistoći brinu se sami naturisti. I u Zagrebu je plaža drugog reda za građane drugog reda koji plaćaju porez i prirez kao i građani prvog reda.
 
Plaža je u "špici" premalena za sve naturiste koji dolaze i koji bi došli da je bolje uređena, nema tuševa ni adekvatni sanitarni čvor. Nema ni drugih popratnih sadržaja, spasioca i redara koji bi upozoravali da to nije plaža za "tekstilce"...
 
Od 2002. godine pokušavamo s upravom Jaruna postići bolje uvjete za naturiste na Jarunu. Još 2005. dali smo prijedlog rješenja za proširenje plaže, te postavljanja tuševa i sanitarnog čvora i od tada se dopisujemo i održavamo sastanke s Jarunom a ove godine i s "Holdingom". Ali bez Vaše pomoći DNH to neće uspjeti.
 
Za Svjetski dan naturizma i 30-godišnjicu našeg društva u nedjelju 3.lipnja namjeravali smo održati i malu proslavu prezentaciju udruge na samoj plaži ali to su nam iz Holdinga uvjetovali plaćanjem njihove zaštitarske usluge (koja bi ionako tu trebala biti i koju smo kroz porez i prirez već platili). Naravno da smo odustali. Glavni je razlog takovog njihovog ponašanja prema naturistima  jer su dobro upoznati činjenicom da korisnici naturističke plaže na Jarunu nisu organizirani, čak ni toliko da bi potpisali peticiju za bolje uređenje plaže, za ista prava koja imaju i drugi kupači.
 
No zajedno ćemo biti jači i postići da se i naši zahtjevi čuju. Vrijedi li to ipak više od same članarine. Članarina je previsoka? S većim brojem članova moguće je i samu članarinu smanjiti. Ako se i ne učlanite dođite nam pomoći, iznesite svoje prijedloge, podržite  nas u našim akcijama.

 

 

DONOSIOCI OVOG LETKA IMAJU POPUST KOD UPISA U DRUŠTVO NATURISTA HRVATSKE - NE PLAĆAJU JEDNOKRATNU UPISNINU OD 30 KN VEĆ SAMO ČLANARINU ... -  AKCIJA TRAJE DO 31.12.2007.

 

top/vrh stranice

©2021