2004.

naslovnica 

arhiv

2004.

 

 

21.12.04

Nova tema u forumu: Kamo ide naturizam?

Pošaljite nam svoje viđenje budućnosti naturizma.

Kako poboljšati rad našeg Društva?

Kako poboljšati komunikaciju sa članstvom?

Kako zainteresirati mlade za učlanjenje u društvo?

Koje aktivnosti bi trebali još organizirati?

Sa čime niste zadovoljni?

... ili .....

Pogledajte i našu stranicu foruma- ulaz je s naslovnice.

 

11.12.04

Naš komentar o zatvaranju Monsene kao naturističkog centra premješten je s naslovnice u arhivu.

 

06.12.04.

 

 POSLJEDNJA VIJEST

      
Tradicionalni susret naturista "Alpe-Adria" održat će se od 25.-29.05.2005. godine u kampu "Kažela" kod Medulina. Uskoro detaljnije informacije na internetu i u idućem broju informacija "zdravo"

 

05.12.04.

U tijeku je glasovanje za najbolju fotografiju iz naturističkog života koji je raspisala Zveza društev  naturistov Slovenije.  Od 12 pristiglih fotografija 5 je iz objektiva Mira Marinića. Slanje fotografija je završeno a glasovati možete na stranici:

http://www.zveza-zdns.si/natecaj.php

Krajnji  rok za glasovanje je 15. siječanj 2005. godine. Uključite se u glasovanje.

 

5.12.04

Izašao je jesenski broj informacija "zdravo". Elektronsku verziju možete pročitati slijedeći putokaz na zdravo i zatim na jesenski broj.

Štampana verzija je u postupku odašiljanja pošte, pa se nadamo da ćete ih uskoro dobiti u svojim poštanskim sandučićima.

 

6.11.04.

U subotu je održana tradicionalna proslava "Martinja" u restauraciji "Veslački klub". Jela, zabave i pića nije nedostajalo. Jedino se organizatorima može prigovoriti izostanak  programa krštenja mošta kada činom krštenja mošt prelazi u vino. Kako smo dakle čitavu noć pili "mošt" svi smo imali 0,0 promila.

 

25.10.04.

                             

                    Meni:

Goveđa juha sa domaćim rezancima

Kuhana govedina sa hren umakom

Buncek, pečenice, krvavice

Kiselo zelje, restani krumpir

Štrudla sa sirom

Aperitiv, pola litre vine, pola litre vode

Program krštenja vina, živa muzika, vinske igre,

izbor kraljice vina, sve u svemu vrhunska zabava

 

Tradicionalna proslava "Martinja" bit će u subotu 06. 11. 2004. u restoranu "Veslački klub". Cijena  je 120 kn po osobi.

 

26.09.04.

Na stranicu  "arhiva" postavljen je naš "prijedlog 17" ali u originalu na engleskom. Tu je i dodatak pisan ne engleskom, njemačkom i francuskom. Također je tu i pozdravni govor predsjednika DNH na engleskom i hrvatskom.

 

17.09.04.

Mnogo se toga događalo od posljednje izmjene ove stranice. Kao što ste primijetili naše  stranice su se proširile i na dio naturističkog portala na kojem su naši članovi kamp "Sovinje" i kamp "Kažela". Prvenstveno je trebalo  pratiti izmjene vezane za njihovu ponudu pa je taj dio prvi došao na red za obnovu.

 

Kongres INF-a

Bila je i gužva oko priprema za kongres INF-a koji se održao u "Valalti" od 27. do 29. 08. 2004.  Pozdravni govor predsjednika trebalo je prevesti na engleski. Tu nam je pomogla Maja, koja je ujedno  bila i "službena" prevoditeljica delegacije "DNH" na kongresu. Kao domaćini bili smo zaduženi i za osobu koja je bila na pomoći generalnoj tajnici INF-a Mieke. Tu zahvaljujemo Željki koja je ulogu "desne ruke" odradila uz sve pohvale INF-a. Osigurali smo i prodaju suvenira. Profesionalni, originalni umjetnički suveniri bili su "hit" na Kongresu. Naš sponzor za poklone  za predstavnike INF-a bila je vinoteka "BACCUS" iz Rovinja.

 

Zahvaljujemo manageru vinoteke Paolo Markulinu  na sponzorstvu.

Sponzor je naravno bio i "JUST FM STUDIO" koji je za poklon učesnicima kongresa osigurao kape i šiltove s logom DNH. Ekipi DNH smještaj je osigurala "Monsena" u ime naše dugogodišnje suradnje pa im ovom prilikom zahvaljujemo.

Na kongresu smo bili s peteročlanom ekipom u kojoj su bili  Mirko, Žarko, Željka, Maja i Davorin.

 

Vjerujemo da smo učinili sve što je bilo u našoj moći da kongres prođe u najboljem redu a što i nije ostalo bez priznanja INF-a. Osigurali smo i sponzora za "Welcome drink", odnosno za bezalkoholno piće koje bi bilo posluživano za vrijeme rada kongresa, no u zadnji je čas  otkazan  od strane "Valalte" jer je došlo do sukoba interesa sa sponzorom kojeg je odredila "Valalta. No o tome drugom prilikom.

 

Na kongresu smo aktivno sudjelovali i s našim "prijedlogom 17" (zovemo ga tako jer je  dobio redni broj 17) za aktivnost INF-a do idućeg kongresa kojom bi se na jedan novi način uspostavili  odnosi između komercijalnih naturističkih centara  s jedne strane i nacionalnih federacija i INF-a s druge strane. Zbog nekih dilema u našem "prijedlogu 17"  osnovana  je komisija, ali i to je već neki uspjeh jer je to prvi put da DNH nešto pokreće u INF-u.

Sam kongres trajao je barem jedan dan premalo. Radna satnica bila je zgusnuta u tri dana. Manjkao je jedan dan "odmora"  za međusobno druženje i upoznavanje. Jedna mala računica: na skupu je bilo 30-tak delegacija i da smo sa svakom porazgovarali samo pola sata trebalo bi nam ukupno 15 sati. Ipak ostvarili smo brojne kontakte (uglavnom s zemljama engleskog govornog područja). Posebno bih istaknuo suradnju s Kanadskom federacijom koju je predstavljao predsjednik FCN-a Stéphane Deschênes i koji je dao  punu podršku našem "prijedlogu 17". Dobre odnose uspostavili smo i sa predstavnicima naturista Češke koji su bili s nama za stolom na završnoj večeri.

 

Ovo je skupna fotografija  učesnika kongresa po završetku kongresa.

 

Još poneki detalji s kongresa, i još neke slike bit će postepeno dodavani ovim stranicama. Zato nas češće posjećujte.

 

 

Posljednji vikend naturista u "Monseni"

 

Vikend naturista u "Monseni" održan je od 03.09 - 05.09.2004. Bio je to zadnji susret u "Monseni". Baš kad smo mislili da se možemo malo opustiti nakon sve ove gužve oko  kongresa INF-a evo nam ponovo zadatka kojeg moramo što prije riješiti. Naturistički centar Monsena prestaje biti naturistički, mijenja ime i dalje će raditi kao tekstilni. Na našem Društvu ostaje pronaći novo mjesto za održavanje susreta "Alpe-Adria", vikenda naturista itd...

To je i nova tema za naš forum:  "Što sada? Imate li prijedlog za novo mjesto održavanja susreta?". Javite nam se što prije.

 

21.07.2004.

Izašao je novi "zdravo" za ljeto 2004. Možete ga pronaći na našoj stranici "zdravo" u rubrici "putokaz". Slijedi i slanje odštampanih primjeraka poštom. Za sada još svi dobivaju naše primjerke i poštom.

Ipak radi štednje i brže distribucije uskoro ćemo onima koji to budu željeli slati primjerke naših informacija "zdravo" u pdf formatu koje će moći sami odštampati. Prednost je jer su u originalu informacije u boji.

Zato vas molimo, ako želite da vam šaljemo "zdravo" elektronskom poštom umjesto klasičnom poštom da pošaljete na našu e-mail adresu:  dnh@dnh.hr e-mail sa subjektom: zdravo - elektronski, a u tekstu nam napišete ime i prezime te kućnu adresu na koju ste dosada dobivali "zdravo".

 

17.07.2004.

Novosti u forumu. Dio je starih vijesti prebačen na stranicu "novosti".

 

09.07.2004.

Postavljena je foto galerija "Monsena 2004". Za sada tek nekoliko slika koje je snimio Toni.

 

07.07.2004.

U srpnju i kolovozu nema dežurstva u prostorijama AAMD "Sveučilište". Već ima dosta dana kako je naš tajnik sastavio obrazac "pristupnica" pa je sad pravo vrijeme da ga postavimo i na ove stranice. Naći ćete ga na stranici "učlanjenje".

 

05.07.2004.

Na stranici "marketing" dan je cjenik oglasnog prostora. U usporedbi  s cijenama na nekim drugim portalima naše su cijene i do 100 puta manje a efikasnost oglašavanja je ista (ukoliko je oglas vezan za naturizam)  jer se ovdje  postiže  CILJANO informiranje naturista u zemlji i u svijetu. 

 

03.07.2004.

Jedna mala delegacija našeg društva  posjetila je Valaltu radi dogovora za Kongres INF-a. Dogovoreni su još neki detalji oko info pulta, prodaje suvenira te programa na završnoj svečanosti. Posjetili smo i Monsenu te je dogovoreno da ove godine vikend naturista bude od 3 do 5 rujna.

 

06.06.2004.

Na stranici  "INF" dan je program i plan rada (agenda) 29. Svjetskog kongresa INF-a u Valalti u Rovinju od 27. do 29. 08. 2004.

 

06.06.2004.

32. susret naturista 'Alpe-Adria' održao se od 02. do 06. lipnja 2004. godine u TN 'Monsena' u Rovinju.  Iako je ove godine na susretu bilo nešto manje sudionika, dogovorili smo već termin za naredni susret. On će se održati od 25. do 29. svibnja 2005. godine. Sudjelovali smo i u sportskim aktivnostima. Iako s velikim nedostatkom igrača za odbojku, nismo bili zadnji. Osvojili smo šesto mjesto (od osam ekipa). Naš je predstavnik osvojio drugo mjesto u tenisu za muške, a osvojili smo treće mjesto u potezanju konopa, te u krosu za muške. Na ovom smo susretu ponudili i naš novi reklamni proizvod: "šilt" sa znakom našeg društva, koji možete nabaviti po cijeni od 30.00 kn u tamno plavoj ili u bež boji. Informacije možete dobiti kod predsjednika.

 

01.06.2004.

Službeno je otvorena sezona u kampu "Sovinje".

Kamp se nalazi na jugu otoka Pašmana, uz samo more, s dvije pješčane plaže.

Smješten je u borovoj šumi na udaljenosti 2 km od malog ribarskog mjesta Tkon. 

 

Fotografiju plaže poslao nam je Andrej G. iz Slovenije.

 

27.05.2004.

32. susreti  naturista 'Alpe-Adria' održat će se od 02. do 06. lipnja 2004. godine u TN 'Monsena' u Rovinju.

Opširnije tekst o Monseni 2004 u "arhivi"...

 

21.05.2004.

Prilikom izrade novih stranica za "portal" došlo je do greške zbog koje se nije moglo doći sa stranice "DNH" na ostale stranice jer je "pukla" veza" Sada je to ispravljeno. Ispričavamo se posjetiteljima naših stranica.

 

 

 

15.05.2004.

Konačno smo na našim stranicama otvorili i naš naturistički  portal. Parafrazirajući neke izreke mogu reći da je to bio mali korak za naturizam ali veliki za editora ovih stranica. Stranice portala još su  u radu. U stvari te će se stranice  upotpunjavati korak po korak, a to će ovisiti i o našoj daljnjoj suradnji s ostalim naturističkom centrima i kampovima. Za sada vam predstavljamo naše (kolektivne) članove: djelomično (50%) naturistički kamp "Kažela" u Medulinu i naturistički  kamp "Sovinje"  u Tkonu  na otoku Pašmanu.

 

14.05.2004.

U Valalti u Rovinju održan je okrugli stol s temom "Trendovi i budućnost kampova i naturizma".  Na okruglom stolu sudjelovali su i predstavnici DNH (predsjednik, tajnik DNH i editor ovih stranica). Više o tome za koji dan kada ću stići napisati opširnije izvješće o skupu a za sada možete pročitati naš prilog diskusiji o toj temi u "arhivi".

 

07.05.2004.

Održana je redovna godišnja Skupština DNH.

 

Ukratko izdvojili bi dva detalja. Prvo, izabran je predsjednik i još dva člana disciplinske komisija na godinu dana. To je još ostala  naša obaveza od prošle godine kada je prihvaćen disciplinski pravilnik. Drugo, nakon više godina iste cijene članarine na Skupštini je prihvaćeno povećanje članarine za slijedeću 2005. godinu za 10 kn po osobi. Za ovu godinu članarina ostaje ista.

 

01.05.2004.

Izašao je novi broj elektronskog izdanja informacija Društva "zdravo - proljeće 2004.". Printani  primjerak poslan je svim našim članovima koji su uredno podmirili članarinu za 2003 i svim novim članovima iz 2004. godine.

 

18.04.2004.

Nova pošta u "forumu":

Naturist kamp "Sovinje" u Tkonu na otoku Pašmanu i dalje je otvoren za naturiste. Uskoro na našim stranicama  bit će više informacija o kampu "Sovinje". Za sada adresa  i telefoni na koji možete dobiti informacije:

    Naturist Camp

    HR-23122 Tkon - Pašman, Hrvatska

    tel:   ++385 23 285 542

 

16.04.2004.

Predstavnici DNH (Mirko, Žarko i Davorin) sastali su se s predstavnicima Hrvatske Turističke zajednice kako bi se čulo za nas i dogovorila daljnja suradnja.

 

08.04.2004.

Održan je sastanak IO. Teme kongres, okrugli stol u Valalti itd.

 

18.03.2004. Održan je sastanak I.O.

Stigle su markice INF-a.  Kako platiti članarinu ili se učlaniti ako još niste naš član možete pročitati na našoj stranici "učlanjenje".

Na sastanku je predviđeno održavanje skupštine DNH u travnju. No još moramo provjeriti kada je dvorana slobodna. No u svakom slučaju pozivi će uskoro stići, a nadamo se da će s pozivima stići i  proljetni "zdravo".

Jedna od tema sastanka  bila je  priprema za Kongres INF-a u Valalti.

 

18.03.2004.

Stigao nam je odgovor na pitanje u forumu. Prema  elektronskoj pošti koju nam je poslao D. M. iz Rijeke tražena plaža je u Ninu. Opširnije u "forumu".

 

01.03.2004.

Dvije vijesti vezane uz naše web stranice.

Prva je da je ubačena stranica "marketing". Stranica je namijenjena naturističkom centrima (kampovima) koji imaju mogućnost da članstvom u Društvu naturista Hrvatske postanu i članovi Međunarodne naturističke Federacije (INF-a) i osiguraju izvanrednu promociju naturizma u Hrvatskoj  ciljanim informiranjem  naturista u zemlji i u svijetu o svojoj naturističkoj ponudi. Stranica je namijenjena i mogućim sponzorima i donatorima našeg društva.

Druga vijest vezana je uz forum. Objavljivanjem elektronske pošte  koju smo dobili iz Grosuplja započinjemo naš forum s akcijom prepoznavanja plaže  čija fotografija je dana na naslovnici kataloga "NATURIZAM" za 2003 godinu.

 

21.02.04.

 

Kako je najavljeno Maškarada je  održana u restoranu "Veslački Klub" u subotu 21.02.04. Ove godine  bilo nas je nešto manje (oko petnaest), ali ipak smo se dobro zabavili uz glazbu  sastava "Domino" i obilnu večeru. I po koju pivu ili gemišt.

Od naših maski bili su zapažene Zz (S)Top, Gusar, Dijete Cvijeća, Raznosač piva,  Strašilo, Automehaničar i druge. Nagradu (pranje automobila) dobila je maska Dijete Cvijeća.  Uz naše maske bile su i druge koji su popunile veseli ugođaj.

 

Više o tome na našoj stranici "Foto" u foto-galeriji "Maškarada 2004."

 

15.02.2004.
Mnogi su nas pronašli na internetu i putem elektronske pošte najčešće nas pitaju kako se učlaniti te koje pogodnosti imaju članovi. Zbog toga smo našim stranicama dodali i tri nove stranice: "česta pitanja", "učlanjenje" i "naturizam". Na stranici "naturizam" treba još poraditi tako da je ona još uvijek "u radu".

 

14.02.2004.

Obavijest

Maškarada će se održati u restoranu "Veslački Klub 21.02.04.

Prijave za maškaradu do 14.02.04 u sauni ili na tel. predsjednika, tajnika ili blagajnice. Uplata čitavog iznosa najkasnije u četvrtak 19.02.04 za vrijeme dežurstva.

 

5.02.2004.
Održan je sastanak I.O. s temama:
          organizacija maškarade
          priprema za kongres 

 

Poslije sastanka  otišli smo i u restoran "Veslački klub", gdje smo se i prošle godine dobro zabavili,   i dogovorili maškaradu za subotu 21. veljače. Cijena menija je  50 kn, a piće se plaća po narudžbi. Informacije, predbilježbe i uplate četvrtkom u Društvu i subotom u sauni.


15.01.2004.
U četvrtak održan je sastanak I.O. Uz ostalo na dnevnom redu bila je organizacija maškarade i priprema za kongres.

 

10.01.2004.
U novoj smo godini i novosti  iz prošle godine preseljene su u "arhivu".

 

05.01.2004.
Krajem prošle godine izašao je novi "zdravo", dvobroj za jesen i zimu 2003.

Do elektronskog izdanja možete doći slijedeći putokaz na "zdravo" i dalje na "zdravo - jesen/zima", a umnožene informacije trebale su  vam stići poštom (naravno samo ako ste uplatili članarinu za 2003. godinu). Ako ipak niste dobili informacije poštom molimo vas da nam se javite da ispravimo grešku.

 

02.01.2004.
Evo nas u novoj godini. Ova godina značajna je jer će se 29. po redu svjetski kongres INF-a održati kod nas u Valalti u Rovinju. Vjerujemo da ćemo u ovoj godini učiniti značajan pomak u povezivanju našeg društva s naturističkim centrima i kampovima te Hrvatskom turističkom zajednicom.

 

 

 

ožujak 2004.

 

Naše stranice nominirane su na  natječaju

Vidi Web Top 100 u

4 kategorije:

1. Mediji i novosti
2. Turizam i putovanja
3. Zabava, moda i glazba

4. Znanost, obrazovanje i kultura


lipanj 2004.

 

 

Izašla je 27. edicija WORLD HANDBOOK 2004-05 "NATURISME.

 

Cijena edicije je s poštarinom oko 25 eura. Ukoliko ste zainteresirani javite nam se na e-mail, a mi ćemo  za vas naručiti priručnik. A možete se javiti i na sljedeću adresu:

 

Viktoria Klaucke
Anzeigenverkauf / Advertising sales
Warlich Druck Verlags GmbH
Am Hambuch 7
D-53340 Meckenheim
Tel. 0049-2225-921658


02.06.2004.

 

Jedna mala obljetnica - godina dana ovih stranica na "hr" domeni.

To je bio razlog za malu proslavu prve godišnjice uz ovaj virtualni vatromet.

 

 

 

 

 

 

 

 


Sponzor kongresa INF-a -Valalta 2004.

 


rujan 2004.

Na stranici Zveze društev naturistov Slovenije ZDNS osvanula je 9.9.2004. osmrtnica za Monsenu.
 

   OSMRTNICA

Z žalostjo v srcu sporočamo, da nas po dolgih letih zapušča naša priljubljena naturistična destinacija

MONSENA

1975 -2004

 

Veliko lepih trenutkov nam bo vedno ostalo v spominu, saj si nam nudila košček raja, morja in svobode, kjer smo leta in leta preživljali svoj dopust. Lepo nam je bilo deliti naturizem s tabo.

 

Tvoji žalujoči naturisti iz Slovenije

Ljubljana : 9.9.2004

 

Fotografije Marinić Miro

top/vrh stranice

©2021